SOGO論壇
  登入   註冊   找回密碼
列印 上一主題 下一主題

[釣具釣餌] SOGO釣研...紀念竿!!新增變態圖... [複製連結]

智天使(八級)

岸技釣研維修製造所!!專打唬爛... ... ... ...

原創及親傳圖影片高手勳章 熱心參予論壇活動及用心回覆主題勳章 釣魚王勳章

狀態︰ 離線
應該素一個月前吧...
阿都搞了一把墮落竿後...偶那雙中毒滴手優哥勒挫啊!!精害...
手就素賤...不動素會屬暱!?阿謀...搞一支比較特殊滴賀囉!!

阿勒左想...咩改瞎咪戈啊!?阿勒右想...咩用沙洨色水勒!?嗯...
偶陷入了沈思...Z...Z...Z...Z...
掯!!睏企勒...嘛勒幫幫忙,咖精淙A啦!!又不素誠哥...

阿賀!!阿都加入SOGO這個毒窟這麼久,不然做支紀念竿吧...
(龍版A...賣戈怕啊啦!!戈怕係A係郎喔...

先跑企某瞇郎那邊定了把5H滴竿...哇謀供係將手喔!!哇謀共、哇謀共喔...
又跑企買了一堆滴素材...就準備開工動手術啦...
素材有...看圖比較快啦...

阿係瞎碗糕!?阿都係...

汽車烤漆、汽車金油、信那啦!!

阿哥嗚基價...倥盃啊啦!!感謝肉鬆借用...

整把釣竿被偶磨滴素乾乾淨淨...屍骨無存!?啊...拍謝,係烤漆磨光光剩卡夢啦...

正在上底漆中...

噴唰...天線陣又出現啦!!嗚哇哈哈哈哈...

呴呴...喵到了呴!!喵到了呴...口以近一點看,看不用錢嘿...

進入最後滴加工階段...上厚製漆前滴素顏照!!

總算裸照拍完啦!!口以推入火坑囉...!?啊...賣戈帕啊啦,係上慢速馬達上膠啦!!

總算完成囉...請肉鬆當個嘛豆的啦!!

好啦...虎爛、哈啦、裝笑維就到這邊勒!!
再來就要喀正經A囉...

其實本來就想做一把真正只有自己特色的專用竿!!|41|
但素釣竿上面給自己噴個奶爸專用...!?好像有點小家子氣呴...偶個倫感覺啦!!
那做一把SOGO滴釣竿...那個FU...感覺好像更好呴...又素偶滴個倫感覺!!
整把釣竿以珍珠白為主色,那個質感呴...素UP、UP滴喔!!
手把節以金銀兩色漸層噴塗,反白字...真滴素耗工、耗時、耗力...又耗錢啊!!
整把完工後,算了一下...林老輸勒喀賀!!都快口以買把D牌滴BJS啦...偶滴口袋好痛啊...
但素勒!?完工後滴爽度...依然素無價滴!!
再加上每把竿節都有做對準線...這樣準備就比較快啦!!優係滴內...呵呵...

SOGO釣研前打竿...僅此一把!!有點小爽...這又素偶滴個倫感覺啦!!嗚哇哈哈哈哈....

PS:
認為做滴好...麻煩來點愛心當鼓勵啦!!
認為有需要改進滴...也麻煩提出指正與指教喔!!

最後一句...肛溫蛤...謝謝收看滴啦!!來酸...

============================ 分  隔  線 ============================

完工後滴隔天...
心想...總算素"看就一嘛素"啦!!但素...
為蝦密總素感到有奇怪滴FU勒!?
郎供...欠東欠西,欠機...!!呴呴...

啊!!哇哉啊...都係輪子啦!!就素欠前打輪啦...
前打竿沒前打輪...阿係咩打碗糕喔!?精害...
所以就又手賤滴給它...修了一下!!嘿嘿...|96|

阿勒有圖有真相啦...各位看官,準備眼睛痛吧...

剛噴完金油...照相中...

跟小白照一張!!喀嚓...

近拍再一張...又喀嚓...

正面再一張...哇勒喀嚓、喀嚓...

到現在偶只能說...倫不變態!!枉少年喔...嗚哇哈哈哈哈...

《 本帖最後由 ranger8 於 2010-11-6 02:46 編輯 》
已有 1 人評分威望 收起 理由
loong + 3 您親傳的貼圖非常棒,無私分享造福眾人,論 ...

總評分: 威望 + 3   查看全部評分

喜歡嗎?分享這篇文章給親朋好友︰
               感謝作者     

SOGO...不素台南人滴!!但釣魚台素台灣滴...  
看不起台南滴釣友!!凜杯精價就咩頌...

熱心參予論壇活動及用心回覆主題勳章

狀態︰ 離線
夭壽......哥哥.......這隻真正屋水拉........哇有空也要來去搞一隻看看.呵呵.....

智天使(八級)

岸技釣研維修製造所!!專打唬爛... ... ... ...

原創及親傳圖影片高手勳章 熱心參予論壇活動及用心回覆主題勳章 釣魚王勳章

狀態︰ 離線
原帖由 七家灣 於 2010-11-4 00:02 發表
夭壽......哥哥.......這隻真正屋水拉........哇有空也要來去搞一隻看看.呵呵.....

葛格喔...哩動作未免嘛修緊啊吧!?
剛上菜你就給它"看就一嘛素喔"...呵呵...
SOGO...不素台南人滴!!但釣魚台素台灣滴...  
看不起台南滴釣友!!凜杯精價就咩頌...

座天使(七級)

西黑輪伯~啷釣組

狀態︰ 離線

哇勒..你搶頭香..嘿嘿..堡主大人呀..小黑大人呀..該怎麼處理..您嚨栽啦唬......
不會吧..你有空也要搞一隻看看..是要搞那一隻..是小班班..還是大龍龍呀..!!....還改竿勒..
專業衝~職業貢..!!
~線一勾..~轉展功..~搏巨物..~際岸..~竿物..

狀態︰ 離線

你向笨彈A...咬我騙...呵呵
就~愛~亂~搞

狀態︰ 離線
原帖由 一輪釣天下 於 2010-11-4 00:06 發表

哇勒..你搶頭香..嘿嘿..堡主大人呀..小黑大人呀..該怎麼處理..您嚨栽啦唬......
不會吧..你有空也要搞一隻看看..是要搞那一隻..是小班班..還是大龍龍呀..!!....還改竿勒.. ...

阿...........哇昏去.......偶訴說.偶訴說....來去搞一隻請你............

改...........

狀態︰ 離線
原帖由 ranger8 於 2010-11-3 23:56 發表
應該素一個月前吧...
阿都搞了一把墮落竿後...偶那雙中毒滴手優哥勒挫啊!!精害...
手就素賤...不動素會屬暱!?阿謀...搞一支比較特殊滴賀囉!!

阿勒左想...咩改瞎咪戈啊!?阿勒右想...咩用沙洨色水勒!?嗯...
偶 ...

水喔!真的是有錢也買不到的霸氣竿,而且還是雙尾的,可見是要大小通吃的豪氣竿

真的很閃的傑作,期待下次與你釣遊時,力拔山河地把巨物請出水

PS~那個杜邦漆買那麼大罐,能賣我幾CC嗎??

《 本帖最後由 coral258 於 2010-11-4 00:17 編輯 》

座天使(七級)

西黑輪伯~啷釣組

狀態︰ 離線
喔唬..欽大ㄟ呀..你會不會也太太太太..高竿了呀..弄滴那麼水喔..給你愛心一個...讚喔...!!
雖然花了點時間..也花了點錢..也花了很多心血..但是自己動手滴總是最美..況且還是sogo滴專屬竿..叫哩第一名啦..............祝你新竿寶貝..每竿必中..大物~竿到擒來..此竿趟趟爆桶..!!
專業衝~職業貢..!!

狀態︰ 離線

我的那一隻..猛竿..還是被黑仙A.魁手魁腳.給搞斷囉...

下次改一隻.白鐵竿.鋁竿.好了...
就~愛~亂~搞

座天使(七級)

西黑輪伯~啷釣組

狀態︰ 離線
原帖由 七家灣 於 2010-11-4 00:14 發表

阿...........哇昏去.......偶訴說.偶訴說....來去搞一隻請你............

改...........

我改喔...一定是抱緊處理...我那有工具呀..讓我跟你企喇魚卡實在啦..還改竿勒.改運卡實在啦..

《 本帖最後由 一輪釣天下 於 2010-11-4 00:23 編輯 》
專業衝~職業貢..!!
請注意︰利用多帳號發表自問自答的業配文置入性行銷廣告者,將直接禁訪或刪除帳號及全部文章!
您需要登錄後才可以回覆 登入 | 註冊

本論壇為非營利自由討論平台,所有個人言論不代表本站立場。文章內容如有涉及侵權,請通知管理人員,將立即刪除相關文章資料。侵權申訴或移除要求:abuse@oursogo.com

GMT+8, 2024-6-9 10:46

© 2004-2024 SOGO論壇 OURSOGO.COM
回頂部